top of page

Om

Som lyrisk sopran har Wibeke et bredt og spennende repertoar som spenner fra tidlig renessanse til moderne klassisk musikk og opera.

Wibeke er født og oppvokst i Stavanger. Våren 2012 avla hun sin avsluttende Post Graudate Diploma eksamen i utøvende klassisk sang/opera ved Universitetet i Stavanger hvor hun også tok sin Mastergrad. Under studiene sang hun med professor Elizabeth Norberg-Schulz som sanglærer. Wibeke har sin Bachelorgrad fra Griegakademiet v/Universitetet i Bergen og NTNU Intstitutt for musikk i Trondheim. Her sang hun med Hilde Haraldsen Sveen og Kåre Bjørkøy.Hun hadde sin debutkonsert i Roma i regi av Accademia Filarmonica Romana sommeren 2011. De siste årene har hun sunget flere operaroller på scener i Norge. Deriblant roller som Frasquita i Bizets Carmen, Dido i Dido og Aeneas, og Poppea i Poppeas Kroning av Claudio Monteverdi. I februar 2013 ble hun blitt invitert til å synge en recital i konsertserien "Northern Lights" i Antwerpen, Belgia. Våren 2018 sang hun rollen som Rosalinde i Opera Rogalands Operagalla i Stavanger Konserthus. Hun var også medvirkende i Operagalla 2016, både som artist og administrator. 

Ellers har hun vært solist i flere kirkemusikalske verk bl.a Ein Deutsches Requiem av Brahms, Händels Messiah, Bachs Juleoratorium og Johannespasjonen og Dvorak Messe i D-dur og Pergolesis Stabat Mater. Januar 2013 var hun solist på Mendelssohn Bartholdys Salve Regina på kammerkonsert med Stavanger Symfoniorkester.

 

Hun har også flere ganger vært utøver under konsertserien "Sommer i Bjergsted" i Stavanger Konserthus. Deriblant med duoen Perlekammers som spesialiserer seg på liedrepertoar og operagruppen Operavolume som har opera på repertoaret. Operavaolume har de siste årene hatt fast Operacafe i Stavanger Konserthus sin foaje i regi av Stavanger Konserthus og Opera Rogaland ca. tre ganger i halvåret. 

 

Wibeke har vært med i flere produksjoner i Den kulturelle skolesekken i Stavanger. Blant annet med barneoperaen Den Magiske Hatten (2012-2015) skrevet av Wibeke Wetaas og Silja Talgø Grønset, Tryllefløyten - en miniopera (2016-2018) av Wibeke Wetaas og Inger Torill Narvesen, Sangskatten og Stavanger Sanger.

 

Våren 2017 var hun med på å skrive og fremføre en spesialbestillt  barneoperaforestilling for Stavanger Kammermusikkfestival, "Tryllekunstneren som ikke kunne trylle". I 2018 deltok hun i Stavanger Kammermusikkfestival med barneforestillingen "Den Magiske Hatten".

 

Foto: Bo B. Randulff

bottom of page